09-03-25

Every now and then we all need to let go



Då vart halkan oxå avklarad. Kan dra en sammanfattning om hur dagen på Olofströms halkbana var.

7.00
Begav oss iväg från Lundbergs.

7.30
Kom till halkbanan. Visade leg och begav oss in till ett klassrum för en liten säkerhets föreläsning och genomgång av dagen.

7.55
Toabesök uträttade för de behövande. Hämtade nycklar till respektive bil vi skulle köra. Kan påpeka att jag fick bil nr 2 och 7.

8.00
Begav oss ut till bana nummer 1 för att inta första övningen. Den bestod utav att man skulle köra fram en och en och väja för en lastbil samt en älg på halt väglag, med och utan ABS-bromsar. Blev några ganska snurriga varv med tanke på att man snurrade runt som fan om man vred för mycket på ratten.

9.00
Bytte ut vara bilar som vi nu hade blivit hemmastadga i. Begav oss till bana nummer 2 för att få den övningen avklarad. Denna övningen var något längre med några fler moment i. Först så skulle vi köra på halt väglag (med samt utan ABS-bromsar även här) och köra om en lastbil och en traktor. När man kom ut på det hala på vägen så skulle man göra en fartökning för att komma förbi de två fordonen.
Sen efter det så skulle vi göra hårda inbromsningar på sommarväglag samt vinterväglag. Vi skulle köra i 50km/h samt 70km/h och hinna stanna innan ett övergångsställe.

10.00
Nu var det dags att kliva ur bilarna och gå in. Där skulle vi kolla hur mycket vi hade vägt vid en krok i 50km/h, samt hur en wiplashskada ser ut. Sen fick vi även äran att kliva in i "den voltande bilden". Det va inte så farligt som det låter. Det var faktiskt väldans roligt. Det gick till som så att jag och en annan tjej vid namn Rebeca klev in på varsin sida på bilen. Tog på oss bälte som vanligt. Sedan började hasse snurra på bilen. När den hade hamnat på sidan så kände man hur tunga alla kroppsdelar va. Sen fortsatte den att snurra ända tills att den låg på taket, och där hängde då vi upp och ner i bara våra bälten. Det var ganska jobbigt för allt kändes 10 gånger tyngre. Sedan skulle vi, upp och ner, ta oss ur bilen. Men detta var bland det roligaste på hela dagen ;)

10.30
Ledsamt nog så var det dags för hemfärd.


Så sammanfattningsvis så va dagen fantastiskt rolig :D ända tills jag kom hem. Har inte gjort något vettigt alls. Men imon så blir det lite mer att göra, ska köra omkörning vid 10, sen ska jag iväg och kolla på bil och sen blir det att träffa Kim imon. Lääängtar !


Och här får ni dagens foton:



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0